Slavnost Zmrtvýchvstání Páně

Po čtyřicet dní a nocí (i více) jsme byli na poušti. A nyní na Velikonoční den, jak slunko vychází, nechali jsme nejobtížnější část za sebou

Způsob, jakým vidíme poušť je nyní proměněn. Vidíme ty samé věci: životní rutiny pokračují jako dříve, stromy a mraky jsou tím, čím byly dříve, polici a bankéři, umělci a terapeuti a mniši, dělají svou práci jak dříve. Plenky se stále musí měnit a nádrž v autě plnit. Pouť ranní a večerní meditace pokračuje.

Ale naše vzkříšení (a je o nic méně naše než jeho) změnilo způsob, jakým vidíme život v říši existence. Závoj mezi námi a všemi ostatními říšemi vesmíru nyní září.

Pokud stále máme strach, tak nemusíme. Pokud stále lpíme na rozhořčení, tak nemusíme. Abychom se plně změnili, pouze ho potřebujeme vidět. Ne o něm slyšet nebo mluvit, ale vidět. Je to on, kdo činí nové stvoření zářivým.

“Kdo je v Kristu, je nové stvoření.”

Bylo dobré s vámi cestovat pouští postu. Je dobré teď s vámi vidět, jak rozpoznáváme vzkříšeného Ježíše v zářícím životě.

Před třemi dny jsme začali formální proces přesunu do Bonnevaux, do našeho nového domova a centru ve Francii. Doufáme, že v létě začneme renovovat a stěhovat. Těším se, že jednou s vámi v Bonnevaux prožijeme záři Krista. Prosím udržte si ve vašem srdci krok směrem do nového života, kvůli naší komunitě.

Veselé Velikonoce a požehnání všech přicházejících dnů!